Veel voorkomende vragen

Heb ik een doktersattest nodig?

Bij ons hoeft u niet naar de dokter. Wij hebben in ons zonnecenter een huidsensor die de ideale en veilige bruiningstijd bepaald voor u.

Moet ik een afspraak maken?

Nee, dat hoeft niet. Wij hebben 13 studios en 8 verschillende types zonnebanken. Voldoende dus om iedereen te laten zonnen. Kom dus gerust langs, we zijn open maandag tot vrijdag van 9u30 tot 20u, zaterdag van 10u tot 17. Zon- en feestdagen gesloten.

Ik wil komen zonnen bij jullie, moet ik iets meenemen?

Nee, dat is niet nodig. Wij hebben alles voor je klaarliggen. Handdoekjes, deodorant, ontschminkingsdoekjes, …

Mag ik douchen na de zonnebank?

Het bruiningsproces speelt zich af in de huid en niet erop. U kunt uw kleur er dus niet afwassen. Wanneer u een product gebruikt met een bronzer is het wel verstandig een paar uur te wachten ivm de inwerking van de crème en de optimalisering van de bronzer. Gebruik na het douchen wel een aftersun product.

Moet ik een abonnement nemen?

Wij werken zonder oplaadkaarten of abonnementen. Afhankelijk van de tijd en type van de zonnebank betaald u elke keer uw beurt. Wij doen op regelmatige basis wel acties met kortingsbonnen, producten of tegoed.

Hoeveel kosten je diensten?

De prijzen voor het gebruik van de zonnebank zijn afhankelijk van het aantal minuten en het type zonnebank. De zonnebank is altijd zonder afspraak.

Hoe oud moet ik zijn om gebruik te maken van de zonnebank?

Wanneer je jonger dan 18 jaar bent, mag je nog geen gebruik maken van zonneapparatuur.

Wetenschappers en huidspecialisten hebben vastgesteld dat het voor jonge mensen beter is wanneer ze niet te veel zonlicht krijgen (dat geldt ook voor de buitenzon). Tot het achttiende levensjaar is de huid nog in ontwikkeling waardoor er meer kans is op huidschade door eventuele verbranding.

Hoeveel tijd laat ik tussen elke zonsessie?

Tussen de eerste en tweede sessie wacht je 48u. Dat is zo voor nieuwe klanten maar ook voor vaste klanten waarvan de laatste sessie een maand geleden was. Vanaf de tweede sessie altijd minstens 24 uur tussen twee zonnebank-sessies laten, zodat je huid de rust krijgt om tussendoor te herstellen en te wennen.

Kan ik met een nieuwe tattoo onder de zonnebank?

Met een nieuwe tatoeage vermijd je best zon en zonnebank (alsook chloor of zeewater). Je dient in principe te wachten tot de korstjes volledig weg zijn. Dit zal ongeveer 7 tot 14 dagen duren.

Ik heb een witte vlek op mijn stuitje en/of schouders. Wat is dit?

Na het zonnen op de zonnebank kunnen er witte plekken op de ‘drukpunten’ van uw lichaam ontstaan, zoals stuitje, billen en schouderbladen. Dit komt doordat er op deze plaatsen geen optimale doorbloeding is en er is daardoor weinig toevoer van zuurstof, terwijl dit juist heel belangrijk is voor een optimale bruining. Zonnebanken met ergonomisch gevormde ligvlakken kunnen dit verminderen. Het helpt om tijdens het zonnen af en toe te gaan ‘verliggen’ zodat er geen drukplekken kunnen ontstaan.

Ik ben zwanger, mag ik zonnen?

Geen enkel probleem (wel opgelet voor zwangerschapsmasker). Vraag advies aan je gynaecoloog.

Kan ik dezelfde creme gebruiken op de zonnebank als in de zon?

Nee, in de zon zal u een anti-zonnebrandmiddel met een beschermingsfactor gebruiken om verbranding te voorkomen. Op de zonnebank hoort u de op uw huidtype afgestemde hoeveelheid zonlicht te ontvangen, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebankstralen waardoor u mogelijk een te geringe dosis ontvangt om bruin te kunnen worden.